Hoe maakt een tapijt jouw interieur af?

 Hoe maakt een tapijt jouw interieur af? 

Het kiezen van een perfecte vloerkleed kan lastig zijn. Een vloerkleed kan zowel als statement piece gebruikt worden of gewoon als een accessoire in huis. Vaak zorgt een vloerkleed voor een warme en knusse uitstraling. Maar let wel op de maat, vorm, kleuren en design van een vloerkleed. Het hangt natuurlijk helemaal af van wat voor interieur jij hebt en wat je wensen zijn. Hieronder geven we wat tips om zo jouw interieur af te maken door middel van een vloerkleed.

 

De juiste maat
Een te groot vloerkleed kan er voor zorgen dat je kamer kleiner lijkt. Maar daarentegen kan een klein tapijt een beetje een verloren indruk geven. Daarom is het verstandig om een vloerkleed te kiezen wat ongeveer zestig centimeter korter is dan de kortste zijde van de kamer waar jij een vloerkleed wilt neerleggen. Vergeet niet rekening te houden met je deuren, je wilt voorkomen dat je deuren minder goed open gaan door je vloerkleed.

 

Vloerkleed kiezen
Wanneer je een grote ruimte tot je beschikking hebt, kan je ervoor kiezen om een eiland te creëren. Hierbij staan alle meubels, zoals de bank en salontafel op het vloerkleed. Je moet hiervoor wel een groot vloerkleed aanschaffen, aangezien er genoeg ruimte tussen de meubels moet zitten. Je kunt ook de ruimte in tweeën splitsen door twee verschillende vloerkleden neer te leggen. Hierdoor creëer je ook een speels effect in de grote ruimte.

 

Hoge of lage vloerkleed
Voor je woonkamer of slaapkamer zijn hoogpolige vloerkleden perfect. Deze kleden hebben een warme en zachte uitstraling. Wanneer je een stoerdere look wilt creëren, kun je voor zachte lamsvellen gaan. Deze zijn namelijk ook super zacht en zijn net even wat stoerder dan een hoogpolige vloerkleed. Maar je hebt ook laagpolige vloerkleden deze zijn wat strakker en moderner. De meeste vloerkleden met een patroon zijn vaak laagpolige vloerkleden. Een voordeel van laagpolige vloerkleden is dat je ze makkelijk kan schoonhouden, daarom zijn perfect voor een hal, keuken of eetkamer.

 

Materiaal
Het perfecte materiaal voor een vloerkleed in de eetkamer en keuken is katoen. Je kunt een katoenen vloerkleed makkelijk in de wasmachine wassen, voor wanneer er per ongeluk eten op wordt gemorst. Naast een katoenen vloerkleed is een vloerkleed van plantaardige vezels ook makkelijk en snel schoon te maken met een spons. Voor in de hal zal ik je aanraden om te gaan voor een vloerkleed met synthetische vezels of polypropyleen. Dit is vuilafstotend en makkelijk te reinigen. Voor in de woonkamer of slaapkamer zou ik je aanraden om voor een dik en zacht vloerkleed te gaan. Dit voelt namelijk lekker aan de voeten en zorgt voor een warme uitstraling.

 

Tapijten van Makssoo
Het assortiment van Makssoo bestaat uit 90% machine geweven tapijten 10% handenarbeid. We hebben een breed assortiment in verschillende materialen en design, zo zit er voor ieder wat tussen. Je krijgt bij ons gratis verzending als je meer dan 100 euro besteed. Je kunt bij ons gemakkelijk betalen via Ideal. En voor vragen kan je altijd terecht bij

 

Onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met het uitzoeken van een perfect vloerkleed.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen persoonlijker en gemakkelijker te maken. Wij gebruiken functionele en analytische cookies om jou een optimale gebruikerservaring te bieden.
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top